tisdag 18 maj 2010

Trauma, del 2.

Ursäkta den taskiga kameravinkeln, men det här är tre sorkar på två kvadratdecimeter... Jag skyndade mig hem från jobbet för att ge dem deras första smak av vad sommaren har att ge och så här gärna ville de gå ut och äta gräs efter att transporten stått still i 5 minuter.

Så jag lyfte ut Bosse, som låg ytterst och jag tänkte var tryggast. Bosse tyckte att det här med gräsmatta var ungefär lika trevligt som när jag tappade tre ugnsplåtar i köksgolvet. Han låg platt och vågade inte smaka på gräset. Jag lyfte upp honom, bad tusen gånger om ursäkt och satte tillbaka honom i transporten.

...men sen vågade Märta sig fram...

Mette-Marit blev också lite nyfiken. (Bosse ligger långt inne i transporten uppfylld av sitt nyupplevda trauma.)

Nom, nom, nom, nom, nom...

Efter en stund vågade sig Bosse fram också. Märta har vågat sig ut med hela kroppen!

Bosse försöker slå Mette-Marits rekord i långsork.

Märta äter och äter..

... och äter.

Bosse och Mette-Marit har använt upp alla modreserver och gömt sig i transporten igen. Bosse säger som den berömda räven, att gräs ändå inte är särskilt gott, "jag äter hellre kartong"

Ett försök till muta...

... men jag la in lite gräs istället...

Nu har de ätit massor med maskrosblad i trygga buren. Vi får se om vi upprepar traumat nån gång. Jag som just köpte en ny utebur och allt. Bäst jag inte berättar något för dem om det...

4 kommentarer:

 1. De kommer säkert gilla det bättre nästa gång! Sötsorkarna!

  SvaraRadera
 2. Om du inte hade skrivit det var Bosse på bild nummer två så hade nog en del av oss aldrig gissat det.
  Han ser ut att vara vettskrämd och det är knappast likt Bosse Snygg.
  Det var roligt att få se racersorken Mette-Marit och hon var lika feg som vanligt …
  Märta den vandrande gräsklipparen bangar aldrig för ett skrovmål !

  Flemming

  SvaraRadera
 3. Bosse påminna mig om en hane som vi hade förre Bruno P. Tjejerna satt redan på andra våningen i den nya buren och Tofsen satt fortfarande i transportboxen. Efter en lång stund kam han ut, krypande på magen. Han hittade inte ingången och nästa dagen fick han sin medicin mot diaree.
  Starckas Bosse vi lidder med dig! Men efter några utflykter tycker du säkert om att kommer ut och äta gräs.
  Kan du inte ta med dig ett hus? Så att Bosse får sitta i huset och äter gräs? Man kan ju flyta huset när Bosse är klar och huset känner han förhoppningsvis igen?

  SvaraRadera
 4. När Nolte och Björne är ute på gräsmattan brukar jag plocka loss överdelen på transportburen, så får de sitta där under och mumsa. Sen efter en stund flyttar jag den lite och så håller jag på tills jag bestämemr att de är mätta. Funkar fint! :)

  SvaraRadera