fredag 7 maj 2010

Jag känner för att slåss... -uppdaterad, igen

Uppdatering: Det verkar som att alla sopsäcksmarsvinen får hem. Ponnyklubben har lovat att ringa mig annars. Å sopsäcksmarsvinens vägnar tackar jag för alla erbjudanden om fristad.

Uppdatering: De har en lång lista med intressenter och ska träffa några ikväll för att se om de är bra marsvinsägare. Den vuxna honan, som med all sannolikhet är dräktig igen, stannar hos dem (de har fler marsvin, så hon får sällskap).

Östgötar kan de med, tyvärr...

Artikel

Jag har ringt kvinnan på ponnyklubben och pratat in ett meddelande på hennes telefon. Förhoppningsvis ringer hon tillbaka. Stackars små sorkar!

11 kommentarer:

 1. Nej man finner inte ord för hur någon kan behandla djur på det sättet. Det är bara för grymt.

  Vilket bra iniativ av dig! Du ska verkligen ha en jätteeloge för det! Jag bor i Katrineholm, och jag skulle kunna ta två av dem om det behövs medan man letar efter ett hem till dem. Hör av dig isf. flisanspig@gmail.com

  SvaraRadera
 2. De får bara inte avlivas.... Jag kan ta 1-2 i väntan på omplacering men jag bor i Västerås. Men kanske finns det nån som kan ta med dem/transportera dem. Om det behövs hör av dig på anna.bohm@yahoo.se
  Har redan 3 flickor men har en till stor bur om de behöver sitta ensamma.

  SvaraRadera
 3. Puh vilken lättnad. Det var väldigt skönt att höra.

  /Flisan

  SvaraRadera
 4. Hej, Vi åker upp till Stockholm nu på söndag och kan ta med oss några marsvin upp till stockholm. Vi kann också ta en sväng till västeråsom det inte går att träfas i stockholm någonstans.(petra@falkevall.se)
  Hälsar bosse från Bruno P. Han lyckades inte att följa när till Borensberg. mvhPetra

  SvaraRadera
 5. Hej,
  va glad jag blir att ni alla engagerar er! Imorgon ska jag nog åka förbi om Eragons med ett dåligt svepskäl för att kolla in Lemon och Mamba, som verkar hamnat där igår. Min härliga gris Lycka som hittades på Masthuggsberget i Göteborg för två år sen sitter i buren och är arg och sur för att människor håller på så här. Hon fick extra gurka nu av matte. //Christina i Göteborg

  SvaraRadera
 6. Skönt att läsa att ni som är närmast gör en insats- stackars små sorkar ! Damerna och Wilma visslar av uppmuntran här!

  Behöver man ett svepskäl till att besöka Eragons ?;)

  SvaraRadera
 7. OBS! Min mail funkar inte här. Så ni får gärna ringer till mig istället eller skicka sms om vi skaa upp med någrar marsvin. tel 076-881 29 20
  mvh Petra

  SvaraRadera
 8. Fattar inte hur nån kan göra sånt. Jag mår bara så dåligt av att det finns såna människor..

  Jag skulle gärna ta några men bor uppe i Norrland, Sundsvall. Om det inte är nån som har vägarna förbi förstås? :)
  reapergirl@hotmail.com
  /Lisa

  SvaraRadera
 9. Hej Lisa! skulle du hämta marsvinen i glaa hudik? Som sagt i morgon biti åker vi hem igen. Det är bara att ringa. Vi ha pats för 2 stycken i bilen.

  SvaraRadera
 10. Suck.. ja även östgötar kan..
  Blir så ledsen att läsa om hur folk behandlar sina djur. Själv så kan jag inte ta emot fler djur. Men jag kan reagera och skrika och tala om att det finns ELDSJÄLAR som arbetar för högtryck.
  Jag kan försöka få folk att stödja dessa eldsjälar.

  Kläm rumpan på sötrumporna från mig.

  Michigan och Arizona skickar en phuss

  SvaraRadera