lördag 6 mars 2010

Katt-svin

Med hjälp av djurvänliga Bus4You har vi alla fyra tagit oss till Göteborg. Transporten förstärktes med en hemmasydd tehuva i fleece och ingen verkar ha blivit sjuk.

Det fiffiga med att ha dem i en kattransport är att en sådan får plats framför fötterna så att man slipper köpa en extra biljett till den. Det roliga med en kattransport är att den förvirrar medpassagerarna.

Ingen marsvinsägare ger sig ut på bussresa utan en halv gurka i handväskan. Det var från denna som jag med min trogne schweiziska armékniv skar skivor för att glädja mina små när jag ser hur en man på andra sidan gången blänger så att ögonen håller på att trilla ut och känner att han bara måste få sin nyfikenhet stillad, sociala koder be damned!

-Äter katten gurka?!

Ofta kommer man ju på roliga svar på dylika frågor ett halvt dygn efter att tillfället att leverera dem förfallit. Den här gången tycker jag faktiskt att jag lyckades rätt bra med ett snabbt spontansvar.

-Ja, den bantar.

5 kommentarer:

  1. Haha. Mina tjuter ju som små brandlarm varje gång de hör ett ljud som eventuellt möjligen kanske kan vara en prasslande höpåse, skit samma om vi är på bussen. Har mer än en gång hört "men hur mår egentligen katten?". En gång hade jag duvtransporten och överfölls av en gammal tant som berättade att hon också haft duvor i sin kolonilott en gång. Jag spelade med tills hon frågade om hon fick titta på fåglarna. Jag stammade fram något om att de kanske skulle råka flyga iväg om vi öppnade luckan. Hon fortsätter pladdra tills Julgrisen ylar och hon svarar "åh, jag saknar mina duvors läten".

    SvaraRadera
  2. Jag fnissar fortfarande!!! *fniss*

    SvaraRadera
  3. Åhherrejösses, jag höll på att trilla av stolen av skratt. (har ju både katt o gris så....)

    SvaraRadera