måndag 22 mars 2010

Bluff

När jag kom hem från Stockholm igår hängde tre sorkar över sitt lilla staket och skrek på mig. "Vi har inte fått någon mat sen fredags eftermiddag!", tjöt de. Märta tillade hotfullt, med avsmalnande ögon: "och om du inte omedelbart ger oss pellets och bladpersilja i stora lass så är det vi som ringer Anna, så att hon kan komma och rädda oss till ett drägligt liv..."

*torr och sarkastisk applåd*

Ett gott försök, små sorkar, men jag synade bluffen rätt fort. Fleecen bar tydliga spår av broccoli och röd paprika, höbingen var full och lappen som låg bredvid buren meddelade att sorkvakten (sannolikt inspirerad av Märtas enträgna tjut) ansett att de grönsaksportioner jag förberett varit något snålt tilltagna, så att de fått extra morotstilldelning och delat på en knäckebrödsskiva. Jag funderade på en liten föreläsning om "barnen i Afrika" och "I-landsproblem" men möblerade istället om lite i buren.

... och sen fick de lite pellets också...

1 kommentar:

  1. Shit, var det Märta som ringde från skyddat nummer?! Jag har telefonen på ljudlöst när jag är i skolan och märkte inget förrän på rasten, och då var det för sent. Hälsa henne att hålla koll på brevbäraren.

    SvaraRadera