fredag 23 april 2010

Maskrosor!

Igår när jag gick hem från jobbet plockade jag maskrosblad och gräs i en plasficka medtagen från jobbet. En man jag mötte glodde så att han snubblade över cykeln han ledde och sa, sannolikt för att rädda sin street cred (som var rätt obefintlig) "höhöh, ska du arkivera det där, eller?!" Det finns fler göteborgare här än sorkarna och jag, tydligen.

Maskrosorna blev oändligt uppskattade. Är man väldigt konstig om man funderar på att odla maskrosor på balkongen för att ha nära till hundkissfria blad åt sina små sorkar?

Igår hade vi burstädning också. Sorkarna har nu gulblommig fleece som egentligen är ett överkast från IKEA. Om ni ännu inte testat citronsyra för burstädning borde ni göra det. Sjukt effektivt (hölådan blev som ny) och sticker mindre i näsan än ättika!

4 kommentarer:

 1. Hihi...jag hade en liten odling maskros blad förr förra sommaren på balkongen. Fick nämligen en Persilje planta som det var en maskros i... satte i spann med jord och lät växa med persilja o plocksallat- väldigt uppskattat!

  Så du är inte ensam med dem funderingarna...

  SvaraRadera
 2. Nä absolut inte....har gått i exakt samma tankar :). Frågan är bara om man ska ge sig ut o gräva upp en hela plantor eller satsa på fröna efter blomning?

  SvaraRadera
 3. När jag är ute och springer under sommarsäsongen (ja det händer faktiskt ibland) så har jag en löparjacka med en stor tunnelficka på magen. Efter ett tag blir jag trött och då passar jag på att fylla tunnelfickan med maskrosblad, blåbärsris och annat godis. Ibland är det nån hundägare som tittar konstigt men sånt får man ta...

  SvaraRadera
 4. Vilken idé! Varför inte? Jag har aldrig sett någon som odlat maskrosor i balkonglådan.
  Jag tycker att en maskrosäng är vacker.

  SvaraRadera