fredag 29 januari 2010

Om plast

Sorkarna tycker nog att jag är världens snålaste människa. Varje gång jag rör något av mjukplast drar Märta igång aktiviteten "larm på brandstationen", står på bakbenen och hoppas på att äntligen få lite mat i sin utmärglade kropp. Jag avskyr att göra små djur besvikna, men om de skulle få grönsaker varje gång jag rör något av plast skulle de nog snart bli rätt dåliga i magen... När lilla Mette-Marit sedan ansluter sig (och det gör hon rätt fort numera) blir jag ju ännu mer benägen att uppfylla deras önskemål.

Detta har till följd att jag försöker isolera plastprasselaktiviteter till ett begränsat antal tillfällen per kväll. Om jag ska packa upp matvarorna passar jag på att hälla upp frusen broccoli till middagen och flytta den rena tvätten från hallen samtidigt (IKEA-kassar låter enligt Märta precis som pelletspåsen) -sen får varje sork en morotsslant. Jag kan bli alldeles uppgiven och missnöjd om jag efter en sån här smidig manöver inser att pastan jag också tänkt mig till middagen är inslagen i plast och att jag kommer behöva prassla (och alltså göra dem besvikna) IGEN. Man är aldrig så medveten om hur mycket plast man använder förrän man har sorkar i huset...

6 kommentarer:

 1. Jag måste skratta lite. Visst är de roliga? Här hos oss börjar sirenerna när vi kommer in i lägenheten. Och vårt lilla Wilda hade bestämt sig förr några dagar sedan att hon ville ha sin mat på 4våningen. Och det fick hon inte. När hon äntligen kam till maten var nästan allt mat försvunnen. Ingen extra mat till henne tyckte jag. En halv timme senare började hon tiger om att sitter på skrivbordet och det fick hon. Hon satt där högst 5 minuter innan hon ville därifrån. Alltså marsvin på golvet och hon gick bestämt till kylskåpet och satt sig framför den! Att hon ville till kylskåpet kunde hon inte säga men hon visste att jag vet hur hon gör när hon vill till sitt tält. Hon fick ingen extra mat föresten. Nu funkar det jättebra att hon kommer till maten direkt. Bruno p. hälsar föresten till Bosse och han ska bli adoptivpappa. 2 marsvinstjejer har han beställt sig, en till sig och en till Bosse. Vi får se vad och hur många ungar Lucia får. Och han frågar om hon kan får ett kort från Bosse till sin tyska fadder.

  SvaraRadera
 2. Tack för erbjudandet om sorkunge, Bruno P, men Bosse föredrar mogna damer. Om han fått för mig hade nog Kajsa på Eragons kommit hit imorgon!

  Vad för sorts kort vill du ha, faddern?

  SvaraRadera
 3. Hej, glömde med en tjej till. Lucia lyssnade inte på mig. Hon fick en liten marsvinspojke idag(matte säger att det är en pojke). Han är söt förstås men det är en pojke.
  Jag skulle gärna vill ha en fin kort från dig. Jag berättade till min fadder att det fanns flera killar som är som jag och att jag tycker om dig. Så hon är lite nyfiken.Jag kommer bara inte riktig ihåg varför jag nämde dig eller ju, jag berättade att du tyckte mycket om dina tjejer och att jag vill ha 2 tjejer från Lucia. Jag är lite upprört idag.
  hälsningar Bruno P.

  SvaraRadera
 4. Grattis till din lilla adoptivson , Bruno P! Hoppas både han och Lucia mår bra! Du får låna vilket kort du vill från bloggen, så länge du säger var det kommer ifrån. Det är bara att högerklicka och spara ner på din dator.

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket. Klart att jag säger varifrån det kommer! Hon kan tyvär inte svenska annars skulle jag skicker henne hit.Såg du kortet på Eugen?Visst är han söt?

  SvaraRadera
 6. Hej Bosse!

  Just nu prata jag jättemycket, men mest om Eugen på taket. Det bli lite senare efter han har flyttat och jag har lungnat ner mig efter han har flyttad. Det fins många kort på Eugen på marsvinsnätet. Min älskade son!!
  hälsningar Bruno P.

  SvaraRadera