tisdag 19 januari 2010

Om en Fjant.


http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/varmland?videoId=1.1268815

Det här, go' vänner, är ett inslag om mannen som är ansvarig för att lilla Fjant kom till världen. Han är upprörd över att länsstyrelsen och Forshaga kommun på 6 år inte behandlat hans ansökan om att få sälja exotiska djur. Jag håller med JO om att det är lång handläggningstid, men är än mer förundrad över att han anser att han ger djuren sån bra vård att han vill visa upp det i TV. Vad har en vettskrämd och ensam präriehund i en skitig värmländsk ladugård att göra?! Präriehundar är bedårande små flockdjur som hälsar på sina familjemedlemmar med något som ser ut som en puss och en kram, det är så sött att man smälter. Vem hälsar den här lille på? Ser ni att det är fem marsvin i lådan som inte är större än mina sorkars höbinge?

Irene hämtade Fjant i en av träbingarna längs väggen när han annonserat ut henne som ormmat. Sen kom hon via omvägar till mig. Hon glömmer nog aldrig sin otrygga barndom, men det gör mig glad att veta att hon faktiskt är glad hos mig. Hon skuttar mest av gänget och kör fortfarande tokiga busrusningar genom tunnlarna. Jag älskar det smattrande ljudet av ruskigt snabba sjöstjärnefötter mot fleece! Alltså, jag älskar ljudet alla gånger utom de då jag försöker få tag i det lilla djuret som jag tror har greyhound nånstans i stamtavlan...

Jag vet en liten sork som fick extra många ärtskott idag. Dito sork ska få ett nytt och mer smickrande namn, så snart jag kommer på ett riktigt bra. Visst, hon är en fjant och lite bäng, men det kanske är lättare för sorkar att lägga såna fasoner bakom sig om de, och deras människor, inte påminns om det hela tiden?

2 kommentarer:

  1. Ja, du kanske borde hitta på ett annat namn på lilla Fjant. Jag tycker att han "uppfödaren" är mer av en fjant än vad hon är! Fast... det är väääldigt svårt att jobba bort arbetsnamn.

    Jag har fler än en kompis som döpt sina små telningar efter det lilla larviga namnet de haft på magen! ;-)

    SvaraRadera
  2. Selma är ju ett pampigt namn med värmländska anor!
    /Anna J

    SvaraRadera