fredag 16 juli 2010

Bilder från flyktinglägret

Så här kom de, containerflyktingarna. Omtanken från deras tidigare hem är överväldigande, eller hur? Flickor, pojkar... äsch, vem bryr sig... Intressant nog sitter bråkstakarna Sheltie och Stora Vit tillsammans i "bestickkorgen" i nedre vänstra hörnet.I vardagsrummet fick pojkarna bo i dubbel eller enkelrum. Några fick bo i de "rum" som blev mellan kartongerna också. Sista bilden är en mager liten stackare, men en del var riktigt tjocka och friska!

Tjejerna utnyttjade inte sin hage så jag delade av den till ett par och en singelpojke, men så nära tjejerna blev det tyvärr snart enkelrum av alltihop... Amatörmässigt, jag veeeet. I den gamla höbingen (mitten, längst ner på bilden) fick en argbigga bo.

Det var de här som var paret jag sen fick dela. Ser rätt tighta ut va? Obs! Det är alltså inte en L-formad sork, (eller en långsork med ryggskott) utan en stor mörkgrå (med vit väst som inte syns) som försöker gömma sig under en mindre fläckig

Tjejer i hö-hörnet.

En liten bedårande sak som gärna ville få öronen kliade

7 kommentarer:

 1. Oj, vad ska man säga? så sorgligt. men jag tycker du gjorde riktigt fint till dem. varför ska folk hålla på och plåga djur sådär? skaffa en riktig hobby istället. jag tror inte jag gillar att kalla djuruppfödning eller ens att ha djur för en hobby längre. Det är ju inte ok i vårt samhälle att göra något som påverkar någon annan menligt eller fysiskt illa, varför är det då ok att göra det med djur? eller naturen?
  Stora frågor... men tack iallafall för att du räddade dessa liv.

  SvaraRadera
 2. Fin insats av dig för dessa utsatta djur!

  Tänk om fler var villiga att lägga några timmar när det verkligen behövds för att rädda några oskyldiga små liv.

  Nu hoppas vi att ansvarsfulla hem ploppar upp som svampar ur jorden till marsvinen på Eragons.

  SvaraRadera
 3. Är glad över att det finns sådana som du!

  SvaraRadera
 4. Hej Bosse! Jag tycker att du har en fantastisk matte! Jag är verkligen nyfiken på er. Vi såg bara några kort av marsvinen och de är allihopa så söta. Det finns saker som är svåra att förstå. Ibland känns det som vår matte är likadan. Då menar jag inte bara namnen ( din matte heter väl också Petra:)) Här hos oss har vi 2 extra burar ifall veterinären ringer och skickar några marsvin förbi. Men jag vet att min matte skulle med glädje fixa mer plats om det behövs. Och det är bara 26 mil till marsvinshjälpen. Vad är 26 mil för en andra chans? Nej du jag tror att vi ska vara stolta över våra matte.Hälsningar Bruno P.

  SvaraRadera
 5. Ni är fantastiska! Jag beundrar er alla som ställer upp för djuren:)
  Rosen

  SvaraRadera
 6. Applåder till dig!

  Blir alldeles lycklig när jag ser hur du upplåter hela ditt hem tillfälligt åt de små.

  Jag har visserligen fullt just nu (och har förstått att alla lyckligtvis fått komma till Eragons) men plats för några kilo ormmat har jag alltid om det skulle behövaS så hör av dig om du behöver boplats i framtiden.

  Mvh Natalie (Colinasmarsvin)

  SvaraRadera
 7. Vilken insats av dig, och alla andra inblandade, jag är helt förstummad av beundran! Tack vare er insats har 30 liv räddats, det är ofattbart stort!!!

  SvaraRadera