fredag 3 september 2010

Höst, Nej tack!

...alternativt, "Rör inte min MASKROS!"

Meddelande från Casa del Sork-kvartetten:

Vi har på kissig fleece, i djupaste samförstånd, enats om att hösten måste bekämpas till varje pris och sista grässtrå. Vi känner starkt att maskrosor, rölleka och gräs är att föredra framför vitkål och importbroccoli och vill ogärna se en minskning av lokalodlat grönt vid våra måltider. Nu har timmen kommit att ta varandra i tass och gemensamt arbeta för evig sommar.

med maskrosor i munnen,

Märta, Bosse, Mette-Marit och Kid.

Fosterburdjuret Ville var naturligtvis adjungerad, men Märta envisades att hålla på formaliteterna och han fick inte underteckna uttalandet. Han låter hälsa att han inte bryr sig så mycket om det så länge tillgången på rölleka är god.

5 kommentarer:

 1. Funkar det inte att frysa in lite av dessa läckerheter eller det kanske inte funkar för dessa läckergommar?

  /Marina

  SvaraRadera
 2. Underbart skrivet! Jag har följt din blogg ett bra tag nu och det är alltid lika kul att läsa om dina sorkar.
  Mina marsvinskillar Dante och Chicko instämmer till fullo med Casa del Sork-kvartettens uttalande. Gräs och maskrosblad ska givetvis finnas året om!
  /Astrid

  SvaraRadera
 3. Här finns två killar som instämmer för full hals, ivrigt mumsande på ännu frodiga skånska maskrosblad!

  SvaraRadera
 4. Hej Petra! Jag läste precis på Facebook att det ska finnas dumpade marsvin in Linköping eller Motala. Jag kann kopiera Texten frün Monica. Kanske kann du göra någonting? Jag bor tyvärr för långt bort.Och jag känner inte någon annan som bor i närheten.
  Petra

  Monika från marsvinshjälpen har skrivit så här:
  "Någon som bor i närheten av Linköping Motala och kan fånga dumpade marsvin? Hör av er! Det blir snart kallt och regn.Kolla på marsvin ifokus! Jag kan ta dem om någon tar med dem till Eskilstuna!"

  SvaraRadera
 5. Jag är på väg till Göteborg nu, men är tillbaka i Linköping på måndag. Om det fortfarande är aktuellt då hjälper jag gärna till!

  SvaraRadera