söndag 19 september 2010

HömisärJag är värdelös på att planera... Visst, jag visste att vi inte hade massor med hö kvar, men att det var så här illa?! Det enda snabbköpshö värt namnet "hö" vi provat är det fotograferade. Det kostar 24 kronor och räcker en dag till sorkarna och det går ner men är inte gott, som Mette-Marit formulerade det.

Sen är det ju inte bara att köpa hö heller... Jag trodde jag hittat lösningen, en hästgård som sålde "smådjurshö" för i sammanhanget hutlösa 9 kr kilot, men låt gå, det var grönt och fint och sorkarna gillade det. Senaste säcken därifrån såg tyvärr ut att vara uppsopad från golvet på skullen och innehöll förutom en massa damm och bös en inte helt ovidkommande mängd jordkokor. Nej tack säger vi till sånt... Och herresorkgud, jag PALLAR inte ta mig runt till alla bönder i östra Sverige för att hitta bra hö. Bra hö är en sorklig rättighet, det ska vara lika lättillgängligt som vattnet i kranen.

Nu ser vi dock ljuset i tunneln. En kompis har blivit medryttare på en ponny (tja, eller häst då, jag fick ändå stå på en pall för att rykta) och i det stallet har de hö som formligen får det att vattnas i munnen på mig. Förhoppningsvis kommer nu en bal av detta gröna guld hemlevererat imorgon och då blir det partaj!

---
Förresten tror jag att någon i sorkkvartetten "kvittrade" ikväll. Det lät inte så högt som jag hört på en del inspelningar, men det var ett läte jag inte hört innan, ett ljust "chip, chip, chip!". Undrar just vem det var?

4 kommentarer:

 1. Hö är klurigt!!
  Jag har dock lyckats skaffa mig ett bra nät av hölangande bönder, men det blir ändå då och då lite problem.

  SvaraRadera
 2. Jag köpet av en bonde som bor ett par mil bort och har jag glömt brukar jag åka till granngården/lantmännen/odal eller vad de heter nuförtiden. De har jättefint ängsö (iaf här i Västerås) men det är sååå dyrt. 159 kronor för en normal hästbal.

  SvaraRadera
 3. Jag har storbal jag, 400spänn för 300 (?) k (lite svårt att få plats med på balkongen dock).
  Du kan alltid köpa av mig om det tar stopp i leveransen.
  Mvh Natalie

  SvaraRadera
 4. Nu har jag läst ikapp. Vilken underbar blogg! Har själv två tjejer, Stumpan och Niña, som jag övertagit i vuxen ålder (på både dom och mig...) Stumpan skulle frysa ihjäl i trädgården hos en familj för dottern hade flyttat hemifrån och ville inte ta henne med sig. Niña kom via Kaninparadiset som sällskap till Stumpan. Deras respektive historia och underbara personligheter är värda att berättas och din sida ger idéer :-) Man kanske skulle starta en blogg... Fast min kamera ger mycket övrigt att önska. (Batterierna ramlar ut.) Och bilder vill man ha. Tips på bra kameror mottages tacksamt.

  SvaraRadera