torsdag 30 september 2010

Hormoner...

Herremarsvinsgud säger jag bara... Igår var det minst sagt full rulle i buren (och jag som trodde blått var en sån lugnande färg?). Kid svängde omkring på den fluffiga rumpan och kurrade som en väldigt liten och hormonstinn helikopter. Det var främst Mette-Marit som fick utstå "uppvaktningen" och det spelade visst ingen roll hur många gånger Kid åkte på däng, hon var tillbaka efter två sekunder i alla fall. Till slut stod Mette-Marit med höjt huvud och stampade baktassarna i fleecen så hårt att det lät. Jag har aldrig sett henne göra det innan och antar att det betydde att hon var heligt förbannad och lack på snorungen. Sexuellt utnyttjad av barn liksom, vilket öde...

Jag fyllde buren med käk och hö och hoppades att mätta magar skulle öka harmonin (och sömnen) och det kan ha funkat bra men vid fyra imorse väcktes jag av ett förskräckligt oväsen. Jag var riktigt groggy när jag vaknade men insåg ganska snabbt att det var "chirping", att marsvin låter som någon form av manisk fågel. Som jag hört berättas om det har jag trott att det varit någonting positivt men det lät mest otäckt, inte alls som ett marsvin som mår bra. Vem det än var så slutade den när jag gick ut i vardagsrummet och tände ljuset...

6 kommentarer:

 1. Vist låter det läskigt när dom "chirpar".
  Jag tror att det är Siri i min familj dom står för det eftersom det började när hon kom, nu är det dock länge sen jag hörde det sist.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker med det är fascinerande!

  SvaraRadera
 3. mest ska det stå, inte med

  SvaraRadera
 4. De gånger Ebba chirpade var det för att hon blev rejält skrämd och sprang och gömde sig och lät.
  Elvira stannade upp och var alldeles stilla medans Ebba gjorde fågelsången.
  Fast sista gången var nog för att hon var ensam i en mindre bur och inte såg de andra alls. Då gjorde hon det nog för att få kontakt med de andra 3 skulle jag tro.
  Men det är ett helt fantastiskt ljud att lyssna till i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Mette-Marit har inte sprut kissat Kid ännu då?
  Det gjorde Elvira när Ebba var för envis när de bara var några månader. Sedan jagade inte Ebba Elvira nåt mer utan Elvira jagade Ebba istället. Nu är det Wilma som jagar ibland eller tant Persilja... en liten brunst band maskin på högvarv liksom.

  SvaraRadera
 6. Hatten visslade en gång för länge sedan när han gett Randen ordentligt med stryk... Men nuförtiden är det mest skrik på mat :)

  Randen är by the way också riktigt hormonjobbig för tillfället...

  SvaraRadera