måndag 30 augusti 2010

Sorknos

Jag är svag för sorknosar... Ville vågar äntligen komma fram lite mer och jag tog tillfället i akt att fota lite, ingen blogg blir sämre av ett sorknosinlägg, liksom. Väl i redigeringsprogrammet såg nosen inte lika bedårande ut... Jämfört med originalsorkarnas nosar såg den avgjort snorig ut, fast inte i näsborrarna.

Dax att kontakta Eragons Direkt mailsupportavdelning...

Jag - Ser inte nosen lite konstig ut? Ser ut som torkat snor eller nåt, fast från mitten, inte näsborrarna... Är det något jag borde göra någonting åt här och nu?

Eragons Direkt - Munsvamp, helst ska man blanda cortison och svampsalva, smörja flera ggr om dagen, det har bäst effekt. Allt eftersom salvan mjukar upp skorpan så pillar man bort den. Jag brukar göra rent med lite väteperoxid också men det kanske inte är nödvändigt. Men smörj ett tag efter skorpan släpper - håll på 1-2 veckor. Först flera ggr/dag. Sen när skorpan är borta en gång per dag. Sen minskar du till varannan och tunnar ut mer och mer mellan gångerna.

Jag - Fattar du vad du gör med mig? Inte nog med att jag klippt klor, nu ska jag smörja nos också, och det precis när han börjat trivas här?! Okej... ska hitta tuben... Ville, vet du var Irene säger att jag ska göra med dej...?

2 kommentarer:

 1. Men söta Ville då... så jobbigt med mun svamp!
  Det är bara att smörja på - trots protesterna och sedan ge
  tröst godis. Jaja vad gör man inte för de små grisarnas välbefinnande...
  Jag höll på förra hösten med Ebbas nos svamp och det var inte populärt , hon blev skit sur alltså men bort svampen fick jag i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Stackars Ville, vad han måste stå ut med. Fast... det är nog inte så dumt att bli av med eländet. Det kanske kliar eller svider? Då är det nog bättre att bli påtvingad lite klet ett tag. Det är ju inte för alltid.

  Bra att du upptäckte det!

  SvaraRadera