måndag 2 augusti 2010

Sköna Hem besöker Casa del Sork

Mitt på östgötaslätten har sorkkvartetten funnit sitt drömboende. -Vi diskuterade många lösningar med vår arkitekt innan vi kom fram till ritningen som ligger till grund för vårt hem, säger Märta, som är äldst i flocken och den som brinner för heminredning. Bosse ansluter sig till oss och berättar vidare -Hö är väldigt viktigt i vårt liv, säger han och och visar med tassen upp mot det ljusa loftet och fortsätter -så det var naturligt att vi ville ge det stort utrymme i bostaden.

Golvbeläggningen på nedervåningen varieras efter säsong och humör. Märta berättar att fleecen som ligger just idag är en direktimport från Gotland och är en gåva av en god vän. Märta fortsätter:

-Vi letade länge efter precis rätt lounge-möbler och fick till slut specialbeställa mystunneln och sovsäcken från en hantverkare i England. Vi är väldigt nöjda med färgkombinationen ljusblått/sjögrönt som passar till det mesta utan att på något sätt vara tråkig eller intetsägande. Sovhusen under loftet är gjorda av en lokal hantverkare och vi har satt vår egna personliga touch på dem genom att gnaga lite och spraymåla valda delar med gräs-slem. -För oss är det lika viktigt att företagets vinst går till något bra, som att möblerna är snygga, tillägger Bosse.

"Det var värt att vänta på rätt mysmöbel, den här känns så oss!"

När vi sitter där och samtalar kommer Mette-Marit ner för rampen, följd av Kid. -Alltså... jag bryr mig inte så himla mycket om hur saker ser ut. Det viktigaste för mig är att ha ett ordentligt tak eller två över huvudet, säger Mette-Marit. Kid säger ingenting, men Märta försäkrar mig att hon bara sparar stämbanden tills det är middagsdags.

I köket trivs vi allra bäst!

6 kommentarer:

 1. Haha underbart!! Du glömde nämna att de har den oh-så-rätta blandningen av minimalistiskt och vitt tilsammans med en touch av inslag från naturen.

  Själv har jag introducerat vaxduk på linoleum-golvet för att underlätta städningen. Mmm sa Lycka och bet direkt tre stora hål mitt i duken. Fattar inte hur hon får grepp om den med tänderna?! Lyckas favorit-tuggisar är:
  1. PLastpåsar
  2. Tejp
  3. Nykomling: vaxduk.
  Suck. Hon får gå till kel...
  :-) Christina

  SvaraRadera
 2. Ni glömde nämna er eminenta husa som ser till att ni alltid har det välstädat och med massor av mat på bordet …

  SvaraRadera
 3. Det börjar verkligen bli dags för mig och Svea att titta förbi dig och sorkarna!

  SvaraRadera
 4. Erika med Fridolf och Frode3 augusti 2010 09:48

  Haha, vilket underbart "hemma hos reportage" ..... gud vilka sötsorkar du har :)

  SvaraRadera
 5. Jag har funderat över var du köpt mystunnlarna! Tack för den informationen, kommer att glädja min Ludde som älskar sitt avloppsrör över allt annat att få något mjukare att ligga i!

  SvaraRadera
 6. Det här borde du på fullaste allvar skicka in till skön ahem eller nåt :)

  SvaraRadera