söndag 22 augusti 2010

Inneboende

I have one guinea pig to sell due to my relocation next month. It is a cute and pretty boy. His favourite food is Carrot,cabbage or lettuce and he also need some special food for the vitamins. So a low cost toy for you. If you are interested,pls feel free to give me a call or email to me. The price can be negotiated if you can really take good care of him.

Annonsen ovan hittade jag på blocket. Willy, som sorken nu heter levererades i en skokartong med lock i en Willysplastpåse med en morot, ett salladsblad och uppgift om en ungefärlig ålder av två år och ett eventuellt kön. Inget mer. Det är konstigt för Willy verkar må rätt fint. Han har inga korkskruvsklor, tovor i pälsen och är inte särskilt underviktig... Studenten har alltså brytt sig om Willy i två år, men stoppade sen ner honom i en skokartong, satte på locket, ställde ner kartongen på högkant i en plastpåse och knallade iväg till busshållplatsen där han räckte över honom till mig. Han bad om ett foto och kanske ett litet mail om hur det går för honom. Han brydde sig alltså om Willy, och kunde inte ta med honom hem till Kina... Jag kanske inte ska gnälla över detaljen att han låg i en skokartong utan strö ställd på högkant i en plastpåse?

Willy bor nu i sorkkvartettens gamla höbinge. Jag har gjort en hage utanför men än så länge har han inte vågat lyfta blicken nog för att upptäcka den. Egentligen har han inte ens rört sig i höbingen... men det är väl inte så konstigt om han är lite rädd och ängslig såhär första kvällen i ett nytt hem? Förhoppningsvis kommer Willy kunna få en kompis på Eragons! Tänk att han levt utan marsvinskompis i två år...

7 kommentarer:

 1. Men vilken vacker pojke! Roligt att han ska få en kompis, kanske upptäcker han då marsvinslivet på nytt :)

  SvaraRadera
 2. Va´ glad man blir av sådana som du (ja alltså willy också men främst bloggerskan)!!!! Jag har nått min sambos smärtgräns men ahr lagt in en brasklapp ifall någon behöver räddas....

  SvaraRadera
 3. Hoppas sötkorven snart får en marsvinskompis. Du måste vara hjälte i marsvinskretsar :-)

  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Skulle inte tro att en bebis behövs...pojkar över två som levt ensamma brukar acceptera en annan hyfsat vettig gentleman. Så fort han kommer till gbg ska nån av ormkillarna säkert fungera.
  Irene
  www.eragons.se

  SvaraRadera
 5. Tack och lov att du tog hand om honom!
  En sådan stilig pojk dessutom!!

  SvaraRadera
 6. "Hyfsat vettig gentleman" = inte Piggelin. ;-)

  Fast jag tycker han ska heta Willy-Mao även så här officiellt, annars blir det för krångligt för min överbelastade lilla hjärna eftersom det redan funnits en Willy i Willyspåse som dessutom var rätt lik.

  SvaraRadera
 7. Det är alltså marsvinet Willy-Mao som är lik marsvinet Willy. Willyspåsarna är identiska.

  SvaraRadera