onsdag 25 augusti 2010

Pärs

Vår kompis Anna älskar att klippa marsvinsklor, jag är hennes raka motsats. Bara tanken på kloklippning ger mig ångest, sannolikt tycker jag att det är jobbigare än marsvinen... Lille Villes klor var okej, sa jag för två dagar sen. Den åsikten baserade jag på bakklorna som faktiskt var helt okej. Framklorna däremot, som jag tog mig en titt på igår var allt annat än okej... De såg inte ut som nudlar, men en tå låg vikt under resten av tassen för att klon var så lång. Jag insåg snabbt att manikyr inte kan vänta tills jag kommer till Eragons och kallsvettig och med stress-relaterade hjärtrusningar blev klorna förkortade.

Ville är inte mycket för grönsaker annat än gurka och morot, så som kompensation fick han naturligtvis morot. Innevånarna i Casa del Sork som just åt kvällsmatsvitkål blev mäkta förvirrade och sprang omkring och snodde vitkål ur munnen på varanadra, bara för att inse att den förmodade moroten smakade som samma vitkål de själva ratat... De är smartare än man tror, de där sorkarna. (och naturligtvis fick de också godismorot... jag är en sån tönt.)

6 kommentarer:

 1. Nu var du riktigt duktig o klippte klor!!! Det är alltid en pärs
  minsann.
  Det går bara inte att lura deras luktsinne!
  Finns det morot i rummet så finns det! Det gäller bara att hitta
  den...

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat, Petra! Det finns en nakenbulldog som också skulle behöva lite manikyr. Du vet vart hon bor...

  SvaraRadera
 3. Precis samma miss gjorde jag med Zingo för några månader sedan, såg att bakklorna var nyklippta och förutsatte (vilket man aldrig ska göra) att ägaren tagit även fram. Hela han var ansatt av skabb så i två dagar (då brukar det värsta vara över efter skabb behandling) tog jag upp för att bada och påbörja "vägen tillbaka". Får se dessa jäkla korkskruvar, förbaskade idioter som låter ett djur gå så. Jag tror att kanske Muskot kan bli en lämplig vän till Ville, men vi får se när ni kommer. På onsdag åker jag och kastrerar ytterligare några, ormmaten denna gången.

  SvaraRadera
 4. Vi har 5 stycken här som inte gillar det. Nummer 6 sätta jag på skrivbordet och hon giller att klippa klo. men bara på skrivbordet. Ett av den andra får man klippa sist av alla. Annars kan man inte klippa resten. Han "prata" och alla som kommer efter honom skricker och springer och bita. Ta man honom sist så sitta de hyfsat stilla. Har du funderat att läga i några stenar och kannska sandpapper på rampan? Efter vi har fixat det måste jag inte klippa så ofta.Det känns faktist skönt.

  SvaraRadera
 5. Bra att du påminde mig! Mina killar behöver också få tassarna ansade. Däremot så måste jag kanske vänta tills på måndag.

  Jag jobbar fram till 19 idag och i morgon, och nackdelen med att fylla 40 är att saker och ting behöver vara längre bort nu än förr för att bli skarpa. Då krävs ibland dagsljus!

  Kanske borde skaffa andra glasögon...

  SvaraRadera
 6. Här klipptes klor idag, som tur var hade jag mina käre far till hjälp, han är mycket stabil. Att klippa själv är rena mardrömmen. En eloge till dig! Dessutom på en lite obekant och rädd gris, fy tusan!

  SvaraRadera