tisdag 24 augusti 2010

Bosse bygger en tunnel

Jag tycker att teddytyget på rampen borde kunna ligga lite längre än fleecen i övriga buren. Det tycker inte Märta. Hon vill hellre spara spånet i hölådan och hänger därför ut rumpan över rampen om hon behöver kissa när hon äter hö... Så då tänkte jag lägga lite fleece ovanpå teddytyget, så att de skulle vara lätt att byta men ändå vara så tjockt att de får bra grepp. Aha!, tänker Bosse på nedervåninge och bufflar in sin lilla platta nos i mellanrummet mellan fleece och teddy och springer visslande upp. Där uppe möter han Mette-Marit som följer med honom ner och det är då jag äntligen fått igång kameran... Det var kanske bara roligt för en som var där...?

Untitled from cavycritters on Vimeo.

Och sen en bild bara för att visa att Casa del Sork inte alltid är nystädat... När fotot togs hade de varit själva i cirka 20 timmar... Mount Bajs inne i Colinahuset skyms av Mette-Marit, men var i sanning en imponerande hög. Visst ser de oförskämt nöjda ut över kaoset?

(Willy heter inte Willy-Mao. Om man vill lägga till ett andranamn för att skilja på honom och andra Willys går det bra med Wonka. Det kändes helt enkelt inte ok att uppkalla en sork efter en ökänd diktator som var ansvarig för hela fågelsläktets utrotning i Kina. Han hade säkert velat utrota marsvin också om de bara funnits tillgängliga...)

2 kommentarer:

  1. Å va påhittiga de är!!! Å väldigt söta.

    SvaraRadera
  2. HAHA, känner igen det där med att kissa utanför hölådan. Jag har ett rör som förbinder hölådan med resten av boendet. Detta rör är fantastiskt populärt att både bajsa och kissa i, om man som dom flesta marsvin är, är för lat för att ta in rumpan lite längre påväg in till hölådan. Det blir en mysig sörja att städa upp när det är dags, och orsaken till marsvinens snyggt bruna undersida och tassar.

    SvaraRadera