tisdag 10 november 2009

Livet leker.

När jag berättade att jag köpt marsvin fick jag ganska många "men marsvin som är så tråkiga"-kommentarer. Jag vet inte riktigt var de personerna fått den uppfattningen från, men jag misstänker att det var någon kompis marsvin som på 80-talet bodde som på bilden här till vänster (borttagen). Buren säljs fortfarande som marsvinsbur och är 59x36 cm "stor". Jag vågar lova att rätt många människor skulle framstå som enormt tråkiga de med om de fick bo själva på en yta som motsvarar en klädkammare. Visst är jag marsvinsrookie, men en sak är klar. För marsvin betyder storleken allt. Storleken på boendet alltså... Jag tyckte att min bur var stor och fin ända tills det kom tre marsvin i den. (Till mitt försvar var den menad åt två...) Nu är deras bur kompletterad med en hö-trädgård och det funkar fint. De har plats att röra sig och plats att dra sig undan... men precis som en etta på 24 kvadrat med dusch i källaren kan vara ok kan situationen också bli bättre. Idag har vi möblerat om lite och jag har inte lovat dem att lösningen blir permanent, de kommer att få flytta tillbaka till lillburen när jag får gäster, men just nu leker livet för tre små tanneforsmarsvin.
Sectioned off room for a weekend retreat! This trio loves space and plenty of tunnels... Bo is blurry because he popcorns!

Det blev en hel del skutt av det slag som i marsvinsvärlden kallas popcornskutt (och för en rookie ser ut som att marsvinet får nån form av neurologiska spasmer). Det är ett sånt som är anledningen till att Bosse är suddig. Märta Matvrak sitter true to character och äter medan de andra är på upptäcksfärd.

1 kommentar:

  1. Jag älskar dina marsvinshistorier och jag älskar Bosse, Märta och Fjant, ska bli såå roligt att träffa dem.
    Puss mamma

    SvaraRadera