måndag 21 mars 2011

Strö vs Fleece

Några halvkassa bilder för att illustrera sorkarnas kärlek till fleece...

Vi har ju kört med strö i buren sen vi flyttade till Göteborg. Strö och hö, och jag har pratat om hur mysigt det är med hö höverallt och hur sorkarna älskar det. Det har en bonus, det blir mindre sorktvätt, och igår tvättade jag sorktvätt för första gången sen vi flyttade. Jo... sorkarna har en hel del fleecesaker...

Ikväll la jag ner två rena fleecesängar och det tog inte många minuter förrän där låg en sork i varje. Sen utbröt viss huggsexa om vem som skulle få sova i sängarna, vilket urartade något som liknade hela havet stormar. Naturligtvis blev ingenting bättre av två sängar till. Det är ju inte antalet som är problemet utan att sorkpolarens säng kanske har mjukare fleece eller ett bättre läge än ens egen. Det vet man ju inte förrän man provat och för att prova måste sorkpolaren ut ur sängen i fråga. Konsekvenser, liksom. Trist men nödvändigt.

Slutsatsen är att sorkarna älskar fleece. De älskar hö också, och fleece och hö och fleece osv. De vill ha massor av båda två och så kommer det naturligtvis bli i nästa bur.

2 kommentarer:

  1. Haha så sött - det där känner man allt igen :)

    Förresten, hur blev det med den där marsvinstidningen? Vet du om den skulle finnas att köpa i Sverige?

    SvaraRadera
  2. Vad fina marsvin :D Fleece är uppskattat hos oss också, borde bara ta mig tid att sy några ordentliga "sängar" eller rullar åt dem.
    Tänker följa din blogg (:

    SvaraRadera