tisdag 15 mars 2011

Sorkgudars skymning så mycket hö!Det var leverans idag... Två papperssäcksklädda balar väntade på mig när jag kom hem och jag kunde liksom inte låta bli att känna mig lite som Joakim von Anka (fast kanske mer som Märta von Sork?) när jag hivade in allt det fantastiska i boden. Sorkarna lät sig väl smaka!

Ikväll var det marsvin på TV i ett program som går ut på att en familj som ska välja en hund. Marsvinen hade (en ganska beskedlig) höhäck, gnagarblandning och bara ett hus, men de var två, hade i alla fall massor med hö, marsvinskompis och en stor bur. Det bästa var att de sa "marsvinen var ju här först, så hunden får inte vara dum mot dem". Kanske inget direkt citat, men det var andemeningen i alla fall. Jag blev glad av att det kom fram att man inte gör sig av med djur för att man skaffar ett annat! Hur många sorkar ligger inte på blocket för att "vi skaffat hund och inte har tid längre"?

Nu ger Kid vattenflaskan en omgång igen... Här hemma serveras ingen c-vitamin i vattnet eftersom Kid ensam konsumerar tre fjärdedelar av allt vatten. Kan man testa ett marsvin för diabetes? (och vad gör man om det råkar vara så att hon har det? mäter blodsocker och ger insulin?)

4 kommentarer:

 1. Härligt med nytt hö, tur att du har hittat något de gillar. För mig har det tagit lång tid, visste faktiskt inte att man kunde fundera på hö och höets kvalitet så mycket innan marsvinen kom. Åh, det har jag funderat på massvis med gånger, utan något svar. Jag har nämligen en likadan hemma. Svea dricker utan problem 75-100 ml vatten/dag (plus grönsaker). Just därför hade vi två flaskor för att stackars Rut skulle ha någon chans att få en slurk. Men eftersom Svea förutom att dricka mycket också dricker våldsamt (försöker typ bita av munstycket), vilket ledde till att min sambo inte kunde sova på nätterna (jag var nog van) och jag inte kunde hålla dem fräscha trots flaskdiskborste så dricker de nu istället ur skålar. Svea dricker då inte lika mycket heller(även om hon kan), vilket jag tror kan vara bra, så det är nog bra på fler än ett sätt. Oj, det här blev långt, du får ursäkta...

  SvaraRadera
 2. Märta von Sork! Det borde bli hennes officiella titel!
  Mitt första marsvin, Aaliyah, drack också mycket. Hon njöt verkligen av varenda klunk som tuggades lääänge. Vi hade dock tre vattenflaskor så det var ingen som blev utan även om det verkar smitta av sig med vattendrickandet.

  SvaraRadera
 3. Härligt !!! Här har jag Persilja som dricker rejält men har minskat något nu när det är lite svalare inne. Hon är långhår och blir nog varmare än sina 2 kompisar.
  Värden brassade på med värme när det var kallt ute så vi hade +23! Det var för att de på 3:e våningen skulle ha +20, nu har vi bara 21...
  Hö är viktigt. Hihi Märta von Sork...

  SvaraRadera
 4. Å exakt det blev jag också glad för, citatet alltså :) Mer sådana vibbar offentligt :)

  SvaraRadera