lördag 1 januari 2011

Gott nytt år och röd ny bur!

Sorkarna skålade in det nya året inte bara i rött äpple, gurka och italienskodlad morotsblast, utan även i en sprillans ny bur! Det är en förkortad rea-Billy med vaxduksbotten och de verkar trivas med sin nya omgivning. Fleece är fantastiskt som underlag eftersom man, om man har utrymmet, kan ge sorkarna jättehagar utan att behöva ha en egen återvinningscentral. Nu finns inte riktigt samma utrymme som i Linköping... å andra sidan finns bättre möjligheter att göra sig av med gammalt strö! Då får man spela på de nya fördelarna och HELA buren är numera hölåda, till alla sorkarnas oförställda glädje.

Helst hade jag velat ha hyllorna fastsatta med gångjärn för att göra burstädning lättre, men för stabilitetens skull blev det nödvändigt att skruva fast dem. Skitsamma egentligen, de ska bara bo i den här buren tills jag vet var vi kommer bo de närmaste åren, då ska vi naturligtvis bygga en som passar det utrymmet optimalt :)



Och sen två bilder på Bosse som saknar julpyntet litegrann, i allafall det julpyntet man kunde sova i...

4 kommentarer:

  1. Vad fin bur dem fått :)
    Jag förstår att bosse saknar det där fina pyntet som han matchar så fint :)

    SvaraRadera
  2. Så fantastiskt värdig han ser ut! det finns en Bosse look a like i omplaceringen nu, eller kanske är det en uppdatering? Bosse 2.0

    SvaraRadera
  3. Fin bur och söt Bosse! Dom ser ju helnöjda ut. För oss funkar ett burskåp byggt med IKEA GORM kanonbra. (http://sundback.dyndns.org/?p=354). Vi fick i vår tur inspiration från Sophie (Luneas.se). Nu tillbringar ju iofs våra grisar det mesta av sin vakna tid på köksgolvet men har då nederburen att hoppa in i när dom vill.

    SvaraRadera
  4. Jag såg också Bosse-lookaliken och tänkte genast att han känner jag igen!

    SvaraRadera