fredag 7 januari 2011

Hö-taxi!


Har jag nämnt att sorkarna älskar hö? Sorkarna ÄLSKAR hö och det fina med det är att hö är riktig sorksupermat. Det håller dem sysselsatta och mätta, håller tänder i schack och magen i trim. Det är ungefär som att jag skulle vara helt besatt av grovt knäckebröd istället för choklad...
Jag har tänkt mer på hö sen jag blev med sorkar än jag trott varit möjligt. Hur är höet, hur får jag tag i det, hur får jag hem det? Nu kan vi andas ut, höproblemet är löst för all framtid. Hurdå? Eragons Omplacering har startat en hötaxi! Balar med finfint hö levererade hem till dörren!

Det hela är mycket enkelt, man skickar ett mail till info@eragons.se med namn, adress och en beskrivning av var balen (som levereras i en papperssäck) ska ställas. Leverans sker på dagtid, två gånger i månaden. Kostnaden, inklusive leverans, är 100 kr (man får faktura med leveransen och har 10 dagar på sig att betala). Jag försökte övertala leverantören om att 100 kr för en hemlevererad höbal var sjukt billigt och att jag gärna betalat det dubbla, men jag tror att leverantören ser höleverans åt sorkar, speciellt eragonssorkar, mer som ett kall än en affärsverksamhet.

Hö-taxin kommer dessutom extraknäcka som spån-taxi. En stor spånbal kostar 130 kr, i övrigt fungerar det precis som med hö!

Sorkarna och jag ger hö-taxin tolv tassar upp!

Sorkkvartetten och jag fick en höbal med leverans, inte för att skriva ett reklaminlägg utan för att leverantören hotade med att slå mej (inte sorkarna) om vi betalade för den. Detta är dock en strikt engångsföreteelse. Alla uttryckta åsikter är våra egna.

6 kommentarer:

 1. levererar den i hela Sverige?

  SvaraRadera
 2. Erika med Fridolf och Frode7 januari 2011 23:51

  Låter extremt intressant ju.....gäller leveransen bara inom Göteborg eller är det större räckvidd :)

  SvaraRadera
 3. Så fantastiskt fint med hö-taxi, och vilket pris sen! Så fantastiskt sugigt (för att uttrycka sig lite starkt) att man bor i Skåne... (Fint också med en leverantör som hotar med våld när du vill betala! =P)

  SvaraRadera
 4. Jag är tämligen säker på att hötaxin inte levererar i hela sverige... Det bästa sättet att få reda på om den levererar hem till er är att maila till adressen i inlägget och fråga.

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé! Ännu ett argument för mig att flytta söderut :)

  SvaraRadera
 6. Petra! du har faktiskt levererat ca 70 marsvinsbäddar till Eragons det senaste året, vilka jag sålde de sista i går eftermiddag och dessa har alltså inbringat ca 7000:-. Dessutom har du tagit hand om skrikugglan Kid, bara det var en välgärning. Herregud jag glömmer aldrig hennes skrik när Anna fångade henne. Jag tycker faktiskt att jag kan få ge dig några säckar hö.

  SvaraRadera