måndag 11 oktober 2010

Now is the winter of despair...

Det var frost i gräset imorse... och på taken och på varje någorlunda plan yta däremellan. Tidigare år när jag vaknat upp till en solig morgon med frost på träd med overkliga färger har jag blivit glad. Idag fick jag bara en klump i magen och kände mig stressad. Hur många dagar har vi nu innan alla maskrosor och allt långt, grönt gräs vissnar ner...?

Jag var ute på gräsexpedition igår (och fyllde två stora plastpåsar) så det blev gräsberg till frukost i alla fall. Jag har fotat som en tok och funderar på att trycka upp några gräsbider de kan ha i buren och minnas bättre tider...

Det är grönkålssäsong snart va?!

3 kommentarer:

  1. Grönkålen börjar i september har jag luskat ut på nätet. Men var hittar man den så tidigt? Förra året köpte jag grönkål på hemköp i november/december.

    SvaraRadera
  2. Jag var på torget häromdagen och frågade efter grönkål. De haur vi baura ti joul, sa farbrorn (jag tror det betyder att det är ett tag kvar). Jag har dock hittat det redan i september som Susanna skriver på andra ställen, te x Morot och annat (Susanna: Det ligger vid Drottningtorget, Malmö) och andra små eko-inriktade affärer (Susanna: exempelvis Astrid och aporna mellan Konserthuset och Netto). I Bosse och brudarnas trakter har jag dock inget bättre råd än att odla egen. Fast det kanske inte växer så bra om man sår i oktober? Det är lätt att vara efterklok.

    SvaraRadera
  3. och våran säsong är redan förbi sen ett bra tag, har varit frost en del gånger nu...men det där med gräsätarfoton kanske bara leder till vansinnets rand - att se men inte nå så att säga :P

    SvaraRadera