söndag 24 oktober 2010

Badrumssorkar


Eh... om det är viktigt för sorkar med stabil boendemiljö är jag rätt rökt som matte-of-the-year... Idag var det visning igen och det blev ytterligare ett källarstudiebesök. Sen kände jag att jag bara inte PALLADE att lägga ut hela hagen med staket, vaxduk och hela faderullan för två nätter och sen ta bort alla spår av husdjur IGEN, så de får bo i ett lättstädat rum -mitt minimala badrum! För att behålla åtminstone någon hemkänsla fick en del fleece från golvburen följa med, förhoppningsvis luktar den hemtrevligt!

Roligt att så många vill vara med på utlottning! Man får anmäla sig ända till midnatt fredag den 29 oktober, så dras vinnaren på lördagen!

Sorkkvartetten blev väldigt ledsna när de fick höra att deras flitige brevvän Bruno P vandrat vidare till de maskrostäckta ängarna bortom regnbågsbron... Där får han sällskap av alldeles för många älskade husdjur. Någon mer än jag som önskar att man fastnat för papegojor, sköldpaddor eller något annat djur som lever lika länge som en själv?

6 kommentarer:

 1. Usch, det är så tråkigt när de vandrar vidare :(. Ja, tänk om marsvin hade kunnt bli 60 år gamla! Kan tänka mig ... Julgrisen, med löständer och käpp :)

  SvaraRadera
 2. Haha, Julgrisen i löständer och käpp är en strålande idé. Han kan säkert till och med lära sig att spela boule och därmed bli hedersmedlem i PRO.

  Badrum är underskattade som marsvinsförvaring. Största problemet är att man känner sig sjukt elak när man spolar eftersom det känns som att det borde låta superläskigt för dem. Det blir lite ironiskt att "passa på" att gå på toa innan man går hem från skolan/jobbet/festen/bion/mataffären för att minimera besöken på den egna. Jag brukar skylla på att toapapper är dyrt, tycker att det låter bättre än att jag har badrummet fullt av välkomna gnagare.

  SvaraRadera
 3. Vad är det för superabsorberande tyg du har under fleecen? Läste om det under "Här bor vi"-fliken.

  SvaraRadera
 4. Det är alltid sorgligt när familjemedlemmar vandrar vidare och jag blir tjock i halsen bara av att tänka tanken på att min 8 åriga favoritvovve inte kommer finnas med mig för evigt.

  Men, tänk vilken ångest att ha djur som överlevet en själv! Då skulle jag bara oroa mig för vad som skulle hända dem när jag traskar vidare.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle behöva lite tips av dig (och av dina sorkar) angående fleece. Jag skall bygga en ny och större bur som skall användas med fleece i för jag är så trött på spån överallt. Har läst om ditt burbygge och så och undrar om du har nåt tips eller nåt som du skulle gjort annorlunda? Buren skall bli 150x80 cm och antagligen med en hölåda ungefär som din. Men puttar de inte ner hö över lådans kant? Ska använda mig av tvättbara lakansskydd som absorberar väta och har ett spärrskikt under fleecen. Har du även tidningar eller handdukar under fleecen?
  Tacksam för lite tips.
  Hälsningar Anna med Doris, Daisy och Hedvig

  SvaraRadera
 6. Vi är väldig ledsen att Bruno P har lämnad oss. Om du vill kommer förbi här hos oss Bosse om 10 dagar skulle jag bli väldig glad. Då är jag nämligen brunstig och behöver en kille. Tyvärr finns ju ingen här länge. Matte är också ledsen och vet inte vad hon ska göra, men jag hoppas att vi får en kille i julklapp. i alla fall har Lucia och jag skrivit en önskelistan. Hälsningar maja

  SvaraRadera