tisdag 23 augusti 2011

Smart som en sork?

Igår städade jag ur buren. Det är med sorkburen som med min lägenhet, vi har flyttat in trots att inte allt är klart. Sorkarnas hölådeundervåning är någorlunda klar så de har flyttat in där. Själva lådan är i kanalplast och den kan dras fram på ett Väldigt Fiffigt Sätt, så att man slipper ligga på knä som en ostbåge för att sopa ur spån ur de innersta hörnen. Under tiden jag gör det här är sorkarna, främst Kid, Bosse och Märta väldig nyfikna. De hänger med framtassar och haka över kanten för att se vad jag håller på med (de verkar tro att jag har för avsikt att fylla lådan med riven morot och vill komma först till kalaset). Bosse kan inte hoppa över kanten, men det kan Kid och i ett oövervakat ögonblick är det just vad hon gör. Tyvärr kan hon inte hoppa ut igen eftersom plasten är för hal... Stressad till tusen låter hon sig motas in i ett hörn och bli lyft tillbaka ut på fleecen. Mission accomplished tror man då, men nej... Under tiden jag lyft tillbaka Kid har Märta hoppat in och befinner sig i samma svåra situation som Kid. (De är inte så bra på att lära av varandras erfarenheter, tydligen) och jag får hjälpa en mycket missnöjd Märta ur lådan. Nu förstår ni kanske vem som satt i lådan och inte kunde komma ut när jag lyft tillbaka Märta? Helt korrekt -Kid. Hur liten är en sorkhjärna egentligen?! Du försatte dig själv i den här situationen för 90 sekunder sen, kom fram till att det var en skitdålig idé men testar igen? Please... vad i det här är det som jag som begränsad tvåbening inte förstår?

8 kommentarer:

 1. Nöjet av att se en frustrerad och frågande matte? I smyg fnissar de bakom din rygg och viskar till varandra; Jamen, Bosse, snälla... Om vi hjälper dig och puttar på så kommer du säkert över kanten. Hennes min kommer va' obetalbar. Skynda dig nu då... Äh, vi hinner inte! Jag hoppar i så länge! Då måste hon fånga mig, ta upp mig, gulla med mig när jag ändå är uppe och så hinner ni andra hjälpa Bosse i så länge. Kom igen nu... :-D

  SvaraRadera
 2. Anna med Doris, Daisy och Hedvig23 augusti 2011 22:37

  Haha, de är kanske smartare än vad vi tror!

  SvaraRadera
 3. Jag är helt säkert att Märta fick något gott av dig! Så jag måste kollar upp det!

  SvaraRadera
 4. Antingen är de så smarta så det är bortom oss, eller så kan uttrycket "minne som en guldfisk" överföras även till grisar. Jag lutar åt det senare efter snart 6 års observerande...

  SvaraRadera
 5. Anna med Doris, Daisy och Hedvig27 augusti 2011 16:43

  Hej!
  Jag behöver din hjälp! Har köpt en "valphage" i canvas till mina grisar. Har sett att du har en sedan förut. Problemet är att jag hur jag än gör inte kan få tillbaka den till att vara ihoppackad. Hur gör du?

  SvaraRadera
 6. Anna med Doris, Daisy och Hedvig27 augusti 2011 16:48

  Hej igen!
  Problemet är löst..

  SvaraRadera
 7. I Santinos huvud pågår just nu något stort. Han håller på och testar om "bita matte jättehårt i fingret" VARJE gång slutar med att matte skriker Aj. Hittills verkar det så, men jag är lite orolig över det onödigt stora antalet gånger han behöver testa.

  SvaraRadera
 8. Du kan väl uppdatera nån gång så att folk förstår att du fortfarande lever? Du kan ju skriva lite om förberedelserna inför måndag. Eller är det en medveten strategi för att jag ska kunna fokusera, att du inte tänker uppdatera förrän jag är klar med min uppsats?

  SvaraRadera