onsdag 17 augusti 2011

Hurra!

Mette-Marit fick träffa Veterinär Madeleine imorse. Veterinär Madeleine tyckte Mette-Marit var jättefin. Mette-Marit tyckte att Veterinär Madeleine var JÄTTEDUM när hon klämde på henne. Hur i hela friden de lyckades röntga min lilla vessla utan att söva henne vet jag inte eftersom jag inte fick följa med in, men jag är mäkta imponerad av personalen på Blå Sjärnans smådjursavdelning... Röntgenbilderna visade tack och lov inte på några fler stenar, fantastiskt fina nyheter!

Vi ska ringas om en månad och diskutera en eventuell förebyggande medicinering som då blir på livstid. Mette-Marit verkar ju uppenbarligen ha anlag för att bygga urinstenar trots avsaknad av pellets, salt- och kalksten så det kanske inte är en dum idé... De är ju rätt dåliga på att meddela oss människor om hur de mår de där sorkarna. Trist om hon ska behöva kissa grus igen!

Ett litet parallelldrama utspelade sig också i undersökningsrummet medan de förberedde röntgenundersökningen. Jag satt på en stol och läste ett informationsblad om chinchillaskötsel när jag hörde hur något ramlade ner i handfatet bredvid mig. Något var en helt enorm (och antagligen ganska klantig) husspindel och jag som tycker väldigt mycket om fyrbenta djur har väldigt, väldigt svårt för djur som har fler ben än så... Jag satt alltså 25 cm från där spindeln ramlade, tänk om den ramlat på mig?! En rådig djursjuksköterska räddade både mig och spindeln när hon kom in för att hämta Mette-Marit. Man kan inte säga annat än att de har en bred kompetens!

Hur som helst... spindelincidenten åsido... Att gå ifrån Blå Sjärnan med en friskförklarad liten sork och hennes manliga sorkeskort kändes som att vinna på lotto. Hon som var i rummet innan mig fick inte med sig sin kanin hem...

8 kommentarer:

 1. Pu- det var allt en lättnad att läsa !
  Nä fler än 4 ben är inge kul alls - förstår dig så väl...

  SvaraRadera
 2. Åh, så fint att få friskförklara Mette-Marit, hurra!!! Men dessa stenar alltså, ett sånt evigt elände... =/ Och spindlar ska vi inte ens tala om!

  SvaraRadera
 3. Anna med Doris, Daisy och Hedvig17 augusti 2011 21:15

  Åh vad härligt!!
  Kan berätta om när Doris skulle röntgas förra året. Efter att svarat nej på om jag var gravid fick jag och husse ta på oss blytunga rtgvästar och gå (läs: bära) med Doris in på röntgenrummet. Väl där skulle vi hjälpas åt att hålla henne liggandes på rygg (alla som har marsvin vet att detta är närmast en omöjlighet en längre stund) ... Husse höll i ben och jag i huvud/hals... Detta var inte uppskattat. Hon lämnade iallafall en stor hög diarré på bordet för att visa sin uppskattning. Vi hade alltså inte bett om att få följa med in på rtg utan det var helt självklart för dem. Hälsa Mette-Marit och de andra!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad skönt med lite solskenshistoria! :-)

  Pussa Mette-Marit och de andra från oss.

  SvaraRadera
 5. Grattis Mette-Marit!
  Jag får tvångsmatta vår lilla Maja just nu och det är inte lätt. Det kan jag lova! Hon skriker, biter (mig)slås och spotta!
  Tänkte bara säga att ett av våra första marsvin hade njurproblem och skulle också till röntgen. utom oss och veterinären fanns en hel hög med veterinärstudenten. Veterinären förklarade precis samma sak att det är omöjligt att lägga marsvin på rygg. Men bad gör vår lilla Nils-Bertil? han lägger sig frivilligt och visar flitigt alla sidor som veterinären ville kolla upp. ibland har man tur.

  SvaraRadera
 6. Skönt att allt är som det ska igen!

  SvaraRadera
 7. Hej! Har just hittat hit! Vilken härlig blogg du har till dina marsvin! Jag får hem mina två små petbebisar om ca 4 veckor. Nu funderar jag på att använda fleece eftersom jag inte tål dammet i sågspånet. Jag läste att du hade ett superabsorberande tyg under fleecet. Vart får du tag i det? Och hur mycket kostar det?

  Mvh//Fia

  SvaraRadera
 8. Zorb heter tyget (googla zorb cloth). Det blir ganska dyrt med frakt och tull från USA. Jag har handdukar eller bäddmadrasskydd från IKEA under fleecen numera (måste uppdatera den infon...). Zorben har jag tänkt använda till dynor att ha under hus och så...

  SvaraRadera