måndag 14 juni 2010

Märta bus

I nya buren städar man en våning i taget och jag brukar börja med höloftet. Det är oooooootroligt spännande tycker sorkarna som springer uppför rampen både en och två gånger för att kolla städstatusen och om det alltså kommit något nytt hö. Sen när loftet är fyllt brukar tre små idisslare sysselsätta sig där medan jag städar nedervåningen, men idag ville Märta inte gå upp. Hon smög istället omkring på nedervåningen och inspekterade mitt arbete än här än där.

Jag tror hon tyckte det var lite skoj att ha vardagsrum och sovrum för sig själv (köket är naturligtvis höloftet och toaletten über alles, som bekant). Jag gjorde mitt bästa med möbleringen, de brukar gilla när jag ställer två hus/tunnlar nära varann och lägger en bit fleece över det hela så att det blir som ett sorkpartytält emellan. Märta smög omkring i alla hus, tunnlar och mellanrum och popcornskuttade :). Lilla tanten, hon kan allt ha roligt hon!

2 kommentarer:

  1. Först och främst: "sorkpartytält" måste vara det roligaste och mest oväntade ordet jag någonsin skådat! :D

    Jag städade också hos mina grabbar idag, men de får vara ute och motionera medan jag städar. Vilket innebär två nyfikna små spolformade saker som snor runt benen och ska nosa och titta, och det är ju bara SÅ spännande! ;D

    SvaraRadera
  2. Sorkpartytält :D underbart ord! Vilken bild jag fick i mitt huvud!

    Susanna

    SvaraRadera