måndag 18 juni 2012

Sorry...

Det var inte meningen att göra nån orolig. Både bloggen, sorkarna och jag, har hälsan, en del i mindre utsträckning än andra, men saker och ting ser hoppfulla ut.

Sorkarna har fått äta en massa gräsmattegräs hemma hos sorkmormor och fått nästintill dagliga gräsransoner även hemma i stan. Gräs är gott!

Den som har hälsan i lite mindre utsträckning än de andra är Bosse som imorse fick träffa Doktor Bosse på Bå Stjärnan. Det är fantastiskt att ha tillgång till såna duktiga veterinärer... Problemet är en böld av något slag på på halsen som spruckit och måste tas bort, men inte innan en snorig näsborre åtgärdats. Domen blev Baytril i en vecka för att förhoppningsvis rensa näsborren och sen boka tid för operation i början av nästa vecka. Jag hoppas att det inte blir en upprepning av Mette-Marits egna tolkning av Lång dags färd mot natt... men Bosse (den fyrbente alltså) verkar helt opåverkad tack och lov, och har inte direkt tappat någon vikt, i alla fall inte för att motivera någon extraranson pellets eller critical care.

Jag ska försöka ta mig i kragen inom en nära framtid och visa lite bilder på semesterfirarna, tack för tålamodet och omtanken!

7 kommentarer:

 1. Tummarna hålls här i Linköping för att Bosse ska klara operationen med bravur, för att sedan kunna njuta av sommaren!

  SvaraRadera
 2. Hej Bosse! Matte berättade om din operation. Vi hålla alla tummarna och tassarna som vi kan hitta. Tyvärr är vi bara 4 stycken kvar. Flora vandrade till sin älskade Bruno P och vårt kastrat tyckte att det var tråkig. Vi bönfall honom att han måste stänga dörren till regnbågsängen bakom sig och kasta nyckeln. Vi är helt övertygat att han gjorde det! Han är jätteduktig att lyssnar på folk.
  Hälsningar Lucia, Klara, Wilda och Maja

  SvaraRadera
 3. Å va kul att få ett livstecken, här hemma håller vi tummarna för Bosse (sorken, inte doktorn).

  SvaraRadera
 4. Kul att höra från er igen! Har ju sorkabstinens och detta är ju rätta stället att få påfyllning :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Eftersom dom kan vara lite känslig (killar) vill du ha lite bene bac pulver? Det är bra för tarmfloran och jag har en stor burk här hemma. Säg bara till och så springer jag till posten.

  SvaraRadera
 6. Jag håller tummarna för båda Bossarna. Den fyrbente för att han ska bli bättre i nosen och klara operationen bra. Den tvåbente för att han inte slinter när det det blir skarpt läge.
  Vi hade ett marsvin som också fick en böld på halsen (eller under hakan egentligen). Det blev operation där också och det gick bara bra i hennes fall.

  SvaraRadera
 7. Vi hejar på Bosse! <3 Kram på er alla!

  SvaraRadera