tisdag 26 juni 2012

Bra eller dåligt?

Bosse har fortfarande snor i höger näsborre men är oförskämt pigg, rörlig, matglad och har inte gått ner ett endaste gram... (det blir alltså ingen pelletsskål, Bosse)

Doktor Bosses dom idag blev lite spretig. Det ut-och-in-vända spruckna böld-såret är löjligt litet... men kommer inte läka av sig själv och borde därför egentligen åtgärdas... men med den snoriga näsan är riskerna med  en sövning för stora för att det ska vara värt det. Hänger ni med? Vi fick en ny sorts antibiotika vars namn jag inte minns men som är halvgenomskinligt pastellgul och påminner alldeles för mycket om det som rinner ur Bosses näsborre för att kännas riktigt trevligt. Enligt Doktor Bosse är den mycket godare än baytrilen, men alla som en gång som barn fått flytande penicillin med löftet att "den smakar precis som hallonsoda" vet ju att se igenom en sån lögn.

Hur som helst finns en risk för att snuvan är kronisk, inte helt ovanligt tydligen med en äldre plattnos som Bosse Bus, men att snor-antibiotikan ändå kan lösa problemet åtminstone tillfälligt. I så fall kan vi överväga operation igen om tio dagar. Annars ska vi enligt doktorns ordination njuta av allt gräs sommaren har att erbjuda och höra av oss om såret skulle orsaka problem i framtiden.

Bosse får i alla fall flytta tillbaka till sina brudar idag, något jag tror kommer generera en del glädje i vissa falanger av flocken och en del besvikelse i andra... Det verkar i alla fall som att bölden började som en talgkörtel-on-speed och inte ett bett från Kid (ingen annan är liksom aktuell som misstänkt...) eller ett hö-stick. Jag tror minsann vi får knäcka en ny höbal för att fira!

2 kommentarer:

  1. Hej Bosse! Hur mår du idag? Hur går det med den nye AB? Kan det vara Bactrim? I alla fall om du behöver till din tarm eller magen något så säg bara till. Just nu äter Wilda Bene Bac. Hon går faktiskt upp i vikt. I alla fall när jag är hemma. När jag jobbar äter hon mindre. Så gör inte samma fel som henne.

    SvaraRadera
  2. Hoppas det går bra för Bosse Bus. Antar att Bosse veterinär har kollat så att det inte sitter nåt i näsborren som orsakar den snoriga nosen.

    SvaraRadera