måndag 9 maj 2011

Märta uttalar sig...

Ja, som sagt har vi det lite körigt nu... Det är väldigt mycket gräs som måste ätas och hur vi än tuggar så blir det bara mer och mer! Med rätt prioriteringar och ett tight schema lyckades vi klämma in lite maskrosor också, men den här situationen är i längden helt ohållbar!

Nu har tiden kommit för alla sorkar att lägga ner allt vad de har för tassen och gemensamt ägna sig åt allt utomhusätbart! När vi nu längtat efter gräs hela den långa vintern kan vi ju inte låta rådjur och kaniner äta upp hela härligheten?!

(känsliga sorkläsare varnas för nästa stycke)

Det har dessutom kommit till min kännedom att det finns något som kallas, ja, helst vill jag inte säga ordet, det är helt fruktansvärt men... det kallas för gräsklippare. Så, hur som helst, detta hemska som vi inte bör nämna vid namn är helt enkelt en maskin som klipper av gräs - utan att äta upp det!!! Har ni någonsin hört om något så gräsligt?! Den klipper avdet fina gräset och låter det sen bara ligga där och ruttna på marken... Jag tänker på de stackars sorkar som aldrig får smaka det gröna guldet och tänker på vilket SLÖSERI med mat som de där hemska maskinerna håller på med. Jag får tårar i ögonen!

*paus för att Bosse ska hjälpa till att putsa bort tårarna*

Så, det är alltså allas vårt ansvar att se till att det som inte bör nämnas vid namn inte har något gräs att slösa bort. Ta hjälp av älgar, rådjur, hästar (de äter en hel massa!), kaniner, kor och harar. De där stackarna som bär er in och ut som inte fått det fina garnityret och tarmsystem som krävs för att tillgodogöra sig gräs kan också hjälpa till (det är ju trevligt att göra dem lite delaktiga), de kan plocka gräs och ge er när det regnar eller är för kallt eller mörkt. Om ni redan är upptagna med att äta kan de plocka för att ge till de som är mindre lyckligt lottade, utsvultna grannsorkar eller så.

Kom igen nu allihop och allesork! We can do it!

4 kommentarer:

 1. Blir så glad när jag läser detta! Jättekul. Mina marsvin tycker att den som inte får nämnas vid namn låter lite läskigt...

  SvaraRadera
 2. Killarna här hemma instämmer högljutt! "Ropen skalla, grönt gräs åt alla!"

  SvaraRadera
 3. Gratulera Märta på namnsdagen!
  Mina grisar, numera änglagrisar, blev panikslagna varje gång de hörde ljudet av den som inte får nämnas vid namn.

  SvaraRadera
 4. Här inhägnar vi en rejäl bit gräs så inte den där marodören kommer åt det. Då kan vi göra gångar i gräset så småningom :-) Egentligen skulle man hägna in marodören i stället, men husse är ganska förtjust i att promenera den. Han är allergisk mot gräspollen (hemska tanke!!) så han ser som sin uppgift att se till så gräset inte blommar. Det kanske det inte gör om det klipps. Jag tror att det är lite Don Quijote över det hela. Grannen har ju också gräsmatta...

  SvaraRadera