tisdag 19 februari 2013

Läget?

På marsvinsfronten intet nytt... Konstigt nog blev det inte kaos i buren när Bosse försvann, det blev lugnare. Märta, Kid och Lykke samsas bra om både hö, grönsaker, gömslen och vattenflaska. Det kurras nån gång ibland och då och då rasslar det till i buren av en rivstart bland hö och spån med efterföljande upprört pipande, men det är ingenting jämfört med hur det var med Bosse i buren. Faktiskt så vet jag inte vem som är flockledare nu, det märks liksom inte så tydligt.

En annan enorm skillnad är burstädningen. Att gå från fyra sorkar, varav en med njursvikt, till tre utan njursvikt är som natt och dag. Förut bytte jag spån en gång i veckan och då luktade det lite de sista två dagarna. Nu byter jag varannan och då mest för att det känns som att det borde göras ibland... 

Det är väl bara att inse att det inte bloggas mycket, det är för mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Jag kommer inte stänga bloggen, nån gång när gräset kommer tillbaka kanske andan faller på, men tills dess säger vi so long!

6 kommentarer:

 1. Det enda man kan vara säker på när det gäller marsvin är att man inte kan vara säker på någonting! :-)

  Kul att höra lite från er. Kram...

  SvaraRadera
 2. Hörde precis från Irene ang Kid. Så ledsamt. Kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Ett tass avtryck från oss.
  Vila i frid Kid ♥
  Hoppas få höra av er till vårens guld dyker upp

  SvaraRadera
 4. Ibland överraskar de oss negativt... Kid, var inte du ganska ung?? Men du vet vad de säger: Det är de bästa som går först. Fast jag har svårt att tycka att någon gosegris är bättre än någon annan. Det måste bero på något annat. Jag blir lika ledsen i alla fall.

  Kram på dig och de dina ♥

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag vill gärna komma i kontakt med dig, typ NU. Har googlat och sökt, mejlat och snokat lite till. Din blogg är kanon för mig som söker inspiration och tips o trix för eventuellt marsvinsköp till hösten... Mitt största dilemma just nu är just BUR eller snarare hus till marsvinen, hur kan de bo på bästa sätt osv, gärna i fred från vår alldeles egna huligan.

  Jag snappade dessutom upp att ni skulle (äntligen ) flytta hem till Göteborg! (2010) Vi ska 2013 ÄNTLIGEN flytta hem till Göteborg, efter tre ganska jobbiga år i Kalmar.

  Har du någon mejl som jag kan få störa dig på? Behöver alla tips och inspirationer som jag kan komma över! jag vill ju förstås bli den bästa marsvinsmatten som jag kan bli.

  Många hälsningar, Camilla

  camilla_mollers@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Nu har jag även fått veta att Märta inte längre finns bland oss och att Lykke fått flytta till sin mamma för att slippa bli ensammen kvar. Det var ledsamt med Märta, men vi vet ju att de inte lever för evigt.

  Stumpan hänger med ännu även om hon sover länge och är väldigt stel i bakänden när hon precis ska resa sig. Vi var på marsvinsträff i helgen och då var hon med. Saknade dig då...

  Krama om din lillunge från mig och min flock. En dag kanske du känner att det saknas några pälsklingar i ditt liv. Då vet du ju var du kan vända dig. Det finns ju alltid de som behöver ett hem <3

  SvaraRadera