fredag 7 december 2012

Bosse

Nu finns inte Bosse längre. Inte mer än på bloggen och i minnet hos alla som träffat och läst om honom. Det var som att det inte spelade nån roll hur mycket alfaalfahö, superpellets och banan han åt, han gick bara ner mer i vikt ändå. Sista gången jag vägde honom, i förrgår, vägde han 625 g. Det är ingen sund vikt för en sorkman. I gårkväll under pellets-tajm tyckte vi han såg tröttare ut och i morse stod han inte mot burgallret och tiggde, bakbenen bar honom inte längre. Jag bokade tid för avlivning, men när jag lyfte upp honom från höbingen för att sätta honom i transporten var han redan död.

Bosse Bus, älskade, fina sorkman. Vi fick tre år ihop och jag kommer aldrig glömma den där oktoberkvällen när originaltrion (bara Märta är kvar nu) levererades i en 80-bur full med hö och gurka.  Tack Bosse, för alla kurr och tjut, alla rumpvickningar och utvärderande nyp i fingrarna för att se om de går att äta, för att ha fått njuta av ditt skarpa intellekt och ljuvliga höbuffande.

Du är saknad, väldigt, väldigt saknad.


18 kommentarer:

 1. Vila i fred Bosse. Och hälsar Bruno P. Nu får du träffa din kära brevvän. Vi kommer aldrig glömma dig. Tack för all glädje som du ha skänkt oss.

  SvaraRadera
 2. usch vad sorgligt. kram på dig och grisarna. Bosse var verkligen en stor personlighet och jag är så glad att fått "lära känna" honom via bloggen.

  SvaraRadera
 3. Åh så tråkigt att höra! Så märkligt, har inte läst här på ett tag men just ikväll så... stackars er. Beklagar sorgen.
  Kram från Christina i Masthugget med Sixten, Astrid, Lycka, Py och frk Hillevi Klarin

  SvaraRadera
 4. Nej vad sorgligt. Tankar går till matte och dina sork-damer, det är inte roligt att mista en kär vän. Ha det bra i marsvinshimlen och tack för dom trevliga upptågen på bloggen.

  SvaraRadera
 5. Å nej, en av mina "idoler" inom bloggvärlden har gått ur tiden.. Sov så gott fina, upptågsmakaren Bosse. Du har underhållit oss med din blogg i flera år, faktiskt den första marsvinsbloggen jag började läsa, å så mycket roligt jag fått läsa om dina upptåg!

  Å till matte; Stor kram till dig. Hoppas ändå att bloggen lever vidare!

  SvaraRadera
 6. Nej, nej, nej, inte Bosse! En av de absolut starkast lysande stjärnorna på marsvinsblogghimlen, en av våra idoler. En era tar slut när Bosse inte längre finns kvar. Det är så många av de "gamla" som är borta nu, det är otroligt sorgligt.

  Vila i frid, underbart stilige marsvinskarl. <3
  Hälsa mina grabbar där borta.

  Och många varma tankar till matte och resten av sorkflocken!

  SvaraRadera
 7. Tack för alla roliga och underfundiga tass avtryck du gjort <3

  Vila i frid Bosse Bus <3

  SvaraRadera
 8. Beklagar verkligen! <3

  SvaraRadera
 9. Kram till er som är kvar!

  SvaraRadera
 10. Erika med Fridolf och Frode11 december 2012 22:24

  Nej!!!! Inte Bosse, fina fina Bosse :( Beklagar å innerligt mycket <3<3 Fy vad ledsamt!!!

  SvaraRadera
 11. Bosse... Den förste marsvinsman jag blev kär i. Tyvärr var du upptagen. Iofs av en massa trevliga marsvinsdamer och en riktig pärla till matte. Den matten räddade ett olyckligt gäng marsvin som annars skulle blivit reptilföda. I den gruppen fann jag den andra marsvinsmannen jag blev kär i. Tomas <3 och han var ledig :-D Han finns inte heller längre med oss sedan en tid tillbaka.

  Märta, du får förvalta arvet och minnet av ni förste, precis som Stumpan fortfarande gör.

  Det kommer komma fler små grisar i våra hem och det kommer gå fler ur tiden. Ingen kommer bli glömd. Men det finns några som har en särskild gloria, den är grön, lite gräslig, med solgula maskrosor i och den är ätbar. Den finns där för att de som även på de evigt gröna ängarna behöver lite vägledning till de bästa maskrosställena och som kanske behöver en liten kurs i den svängigaste rumpsvingen och mest välljudande kurret, ska veta vilka de ska vända sig till.

  Storkramen till dig Petra och några extra pellets till gänget som är kvar.

  SvaraRadera
 12. Beklagar innerligt din förlust <3
  /Tinna

  SvaraRadera
 13. Fina, fina Bosse, vila i frid <3 Så otroligt ledsamt, 5 1/2 är ingen ålder för en liten limpa. Alldeles för tidigt!

  Tröstkram till dig Petra, ta hand om dig och gänget som är kvar

  /Maria

  SvaraRadera
 14. Tröstkramar från oss.

  /Flisan & piggarna

  SvaraRadera
 15. Vila i frid Bosse

  Du var underhållningen själv och slutade dina dagar på platsen där du alltid ville vara...

  SvaraRadera
 16. Tråkigt att läsa om eran Bosse som gått bort! Beklagar verkligen!
  Men UNDERBAR hemsida och roliga kommentarer! Fick mig många skratt när jag hittade hit!
  /Annelie

  SvaraRadera
 17. Så himla sorgligt. Sov sött Bosse

  SvaraRadera