lördag 23 april 2011

Ny utebur!

Hurra, den kom fram innan påsken! Vår nya utebur som jag hoppas kommer kunna användas varje dag i sommar. Kan vi kanske komma överens om att regn kan komma ungefär två gånger i veckan sent, sent på kvällen under sommaren? På det sättet håller vi gräsmattorna gröna och tillgängliga för små sydamerikanska gnagare...

Nu är underverket ordentligt inoljat med paraffinolja så att den förhoppningsvis kan hålla i flera år. En fiffig funktion är att den kan användas på två sätt, antingen som en 120x120 cm stor bur med täckande tak, eller som en större sexkant utan tak. Konfigurationen med tak blir nog den som kommer användas mest här, när golvet är av gräs är utrymmet inte så himla viktigt, tydligen...

Lite bilder...


Kid låter sig väl smaka av det gröna golvet

Nomnom för fyra sorkar

Hej hej! Lite upptagen just nu, kan du komma tillbaka en annan dag?

Fleecesängarna la jag dit i fall de skulle känna sig kalla om tassarna...

Såhär ser buren ut i sin helhet! Pinnarna som håller ihop sidorna går att trycka ner i marken så att buren står helt stabilt. Den skulle helt klart klara en hund eller katt som som hoppat in i trädgården. I alla fall en stund, jag kommer aldrig lämna dem helt obevakade.

5 kommentarer:

 1. Anna och gosegrisarna24 april 2011 09:48

  Snygg utebur !:)

  SvaraRadera
 2. Tjusigt!!
  Blev det dyrt att skicka efter den??

  Grattis till nygrisen oxå=)

  SvaraRadera
 3. Snygg utebur! På tal om bur vad är de för en resebur du har? Är de en valpbur? Och detta är den bästa sidan i välrden.

  SvaraRadera
 4. Nej, den blev inte särskilt dyr att skicka efter. De har gratis frakt över ett visst belopp, så den blev klart billigare än från alla svenska webdjurbutiker!

  Reseburen är största storleken av trixie t-run som antagligen är till salu för att den är för liten för mina 4, snart 5... Maila cavycritters@gmail.com om du är intresserad!

  SvaraRadera