måndag 14 december 2009

Om du har ett äpple vill du dela det med mej?

Alltså, ponera en skolgård... Du ser en unge leka på gungan när en annan kommer fram och knuffar bort henne, inte för att hon vill gunga utan för att hon kan. Unge 1 lommar då iväg till lekstugan för att omgruppera och unge 2 följer efter och säger att hon minsann ska leka SJÄLV i lekstugan. Vid det här laget börjar man fundera på en temavecka om vänskap, mobilisera antimobbingteamet, ringa respektive päron, gå till rektorn, BRIS, Friends och om inget ger resultat och barndomen blir miserabel -kräva ett fett skadestånd från kommunen.

När motsvarande händer i marsvinsvärlden "Akta dej för nu ska jag gå i den här tunneln" och "knö dej, bara Dutch CREAM får äta hö i den här bingen nu" ska man som ansvarsfull matte titta på och tänka "Sånt fint flockbeteende!" och "Det här är bra för dem".

Det är ganska svårt...

Min flock är inte så klassisk. Bosse är lite av en mespropp, hans dominansbeteende visar sig mest i erotik (och är det business or pleasure, kan man fråga sig?). Det är egentligen bara vid de sällsynta pelletstillfällena som han tar sig ton och försöker mota bort sina brudar med höjt huvud. Fjant har varit alldeles för skraj för att visa sig från någon sida alls egentligen och Märta har varit rätt loj mot allt som inte är inrullat i grönkål eller prasslar. Nu verkar det dock som att Fjant är lite av en mobbare, och det stämmer ju då med den klassiska förklaringen att det egentligen är mobbaren själv som mår dåligt. Ååååh, jag vill ju bara ruska om Märta och säga att hon inte behöver ta nån skit från en två år yngre snorunge. Herregud, lev fredligt och dela solidariskt på grönsaker, tunnlar och pellets -ska det vara så svårt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar