torsdag 9 juni 2011

Jag renoverar

Det är som sagt lite mycket nu. När jag inte jobbar eller plockar gräs jobbar jag i mitt eget privata gulag som förhoppningsvis kommer bli en trevlig bostad för mig och sorkarna en vacker dag i en förhoppningsvis inte alltför avlägsen framtid. Jag gillar ju att fixa fina bostäder åt sorkarna, även om jag medger att jag halkat efter grovt på sorkinredningsfronten... En julröd Billy med klart begränsage fleeceresurser (eftersom det mesta är nedpackat sen flytten) inspirerar liksom inte.

Nu är det inte bara sorkinredning jag är smått besatt av utan även människodito. Jag kan inte gångertabellen, men kan det mesta av ikea-katalogen utantill och namedroppar värre inne på Svenssons i Lammhult (obs, inte i Småland då, utan den på Järntorget...) än när jag tittar i mina egna skolkataloger. Genant är vad det är. Hur som helst... Jo, om man har en sådan eh... läggning? så får man ibland för sig att bredspackla och slipa fyra vardagsrumsväggar i fem omgångar eftersom vävtapet får ens ryggrad att krokna. Man kan också få för sig idiotiska saker som att riva ut ett i stort sett fungerande kök... med tillhörande laminatgolv och knacka ner 50 kilo kakel med vägg (för väggen följer tyvärr med - varje gång) för att köket inte känns "som mej". Ja, och sen när man slitit ändan av sig då vill inte de ohjälpsamma sabla hantverkarna omedelbart ställa sina tjänster till förfogande. Då måste man vänta, ett rent elände för någon med begränsad tilldelning av tålamod. Gudars skymning... ja ni hör ju att det är synd om mig?

Men okej, sorkarna då... det här är ju trots allt en sorkblogg. De fyra hormonmarodörerna har satt nya rekord i att göra buren osäker. Alla har försökt göra småsorkar med alla, det har kurrats med stämband som inte vanligtvis kurrar och Bosse har givit Kid på moppo. All in all är det en genuint oynnsam miljö för en liten Lykke att skolas in i och jag hoppas att stormen bedarrar snart.

Bonusbilder på en mycket ovillig Bosse som får öronen rensade, stackaren.

2 kommentarer:

  1. Vad trevlig med en ny tjej. jag fick 5 tjejer i januari!Och jag älskar den jättemycket!
    men vet du vad? Du får vara glad att matte bara fixa dina öron. Min matte fixar inte bara öronen. Nej hon tvätta min käraste ägodel och det är ju någonting som man inte ska vissa offentligt!

    SvaraRadera
  2. Han njuter ju, ser du väl.

    SvaraRadera